Dappere Dodo

Wat wij heel goed kunnen is kijken naar een ander, bewondering hebben voor een ander, want die heeft zo’n leuke baan of makkelijke kinderen of staat zo stevig in het leven, is altijd vrolijk, compleet in balans. STOP!

Een mens kan niet het hele jaar door in bloei staan, dat staat de natuur immers ook niet. Soms lopen dingen even niet lekker of zijn er verdrietige gebeurtenissen in je leven en dan sta je even stil. Dit is geen teken van zwakte, maar een proces die nodig is om te rouwen of om te leren. Ieder mens maakt dit door en ieder mens doet dit op z’n eigen manier.

In april 2019 verloor ik ons hondje en op het moment dat ik dit nu typ voel ik een traan. Dit past bij mij, heb ik je lief, dan heb ik je lief voor altijd. En nu verschijnt er een glimlach, want het omgekeerde is ook waar! Vind ik je stom, dan vind ik je voor altijd stom. In 2019 gebeurde er nog zoveel meer. Zorgen om ons kind, een nieuwe baan, afronden van mijn opleiding, opzetten van mijn eigen praktijk. In de eerste helft van 2020 is er ook nog zoveel gebeurd en is er veel energie naar verschillende dingen gegaan. Tsja, terugkijkend is het best veel vandaar dat ik nu zuiniger omga met mijn energie en goed kijk wat ik nodig heb.

Ik ben coach maar natuurlijk ook een mens en ja het is zo dat ik af en toe ook niet bloei, maar even een momentje nodig heb voor mezelf en dat is niet meer dan normaal. Gun jezelf dit ook! Het is oké. Het fijne is dat ik weet als coach/mens wat ik nodig heb en dat ik daar mee aan de slag ga om zo weer verder te kunnen groeien. Hiervoor ga ik dan altijd even in de stilte om bij het stuk bewustwording te kunnen komen.

Wat een ander dan misschien ook wel mag denken, achter gedrag ligt een gevoel en achter dat gevoel ligt een behoefte. Die behoefte wil gehoord en gezien worden. Het mag er zijn. Ik mag er zijn, ook op mijn mindere dagen. Ik voel mij dapper en sterk omdat ik in staat ben deze behoefte te onderzoeken en ervoor zorg dat ik deze zie, voel, hoor en er iets mee doe natuurlijk!

Dit kan jij ook, onderzoeken waar jouw behoefte ligt, waarom jij steeds weer verstrikt raakt in jouw valkuilen. Denk jij na het lezen, ik heb hier hulp bij nodig, want heb lang genoeg mezelf klein gehouden, tekort gedaan, teveel naar een ander gekeken. Of kijkend naar je kind die misschien faalangstig is of door andere omstandigheden zich niet dapper voelt. Vanuit innerlijke kracht kan en mag je zijn wie jij bent. Je mag mij bellen, mailen of op een andere manier contact maken. Ik ben er voor jou, dappere sterke jij.