Kindercoaching

Kindercoaching

Een warm welkom!

Kindercoaching is een kortdurend, oplossingsgericht traject. In mijn coaching ga ik uit van talenten, kwaliteiten en innerlijke kracht van het kind! Kinderen staan nog heel dicht bij hun kern, maar kunnen door omstandigheden de balans kwijtraken. Slecht slapen, angstig zijn, boos, verdrietig een scheiding, overlijden van een dierbare er kunnen verschillende oorzaken zijn waarin een kind gedrag laat zien waar jullie je als ouders zorgen om maken en misschien kunnen linken aan omstandigheden of juist helemaal niet. Kinderen zijn onze spiegels, door bepaald gedrag willen ze ons iets vertellen, misschien is er voor jou als ouder nog wat op te ruimen. Er is een oud mooi gezegde “Als we de stenen op ons levenspad niet opruimen, struikelen onze kinderen er vroeg of laat over”.

Achter elk gedrag ligt een gevoel en achter elk gevoel een behoefte, met die behoefte gaan we aan de slag. Misschien hebben jullie op een ander vlak hulp nodig binnen het gezin, neem gerust contact op dan kijken we samen wat ik voor jullie kan betekenen en als de klik en het vertrouwen er is, want dat vind ik heel belangrijk gaan we aan de slag met de hulpvraag.

In sommige gevallen zie ik alleen het kind en is er op een andere wijze contact met ouders. Samenwerking is heel belangrijk tijdens een traject ook wanneer ouders gescheiden zijn. We kiezen dan een samenwerking waar alle partijen zich fijn en veilig bij voelen. Gedurende een traject wordt steeds meer zichtbaar waar naar gekeken mag worden en wat er nodig is om weer in balans te komen. Een regenboog staat voor verbinding en een nieuw begin, dit is wat er mag zijn aan het eind van een traject.

Jongvolwassenen

Ben jij een jongvolwassenen en loop je tegen bepaalde levensvragen aan, loop je vast op een bepaald vlak? Wil je groei doormaken in jouw persoonlijke ontwikkeling? Regenboog coaching biedt coaching aan op het stukje bewustwording en groei die aansluit bij jouw levensvragen. Op sociaal gebied is er de afgelopen jaren veel gebeurd, wat nu steeds meer aan de oppervlakte komt, soms heb je net dat ene inzicht nodig waar je zelf tot nu toe niet bij kon komen. Informeer vrijblijvend wat ik voor jou kan betekenen.

Jij staat al voor behoorlijke keuzes, keuzes die gaan over jouw toekomst! Je neemt hiermee eigenaarschap over je leven, jouw pad en dat kan heel spannend zijn.
De keuze voor een vervolgopleiding maken valt vaak niet mee. Door allerlei gedachtes kan het lastig zijn om tot de kern te komen. Een toekomstgesprek bij mij kan dan heel waardevol en verhelderend zijn! Jouw kernwaarden, talenten en kwaliteiten spelen hierbij een belangrijke rol!

Tijdens dit gesprek gaan we kijken waar jouw talenten, kwaliteiten en interesses liggen met behulp van de kaart en beeldend materiaal. We gaan letterlijk van bovenaf naar jouw situatie kijken. Daar zullen inzichten ontstaan, inzichten die jij kan gebruiken bij de opleiding van je dromen! Neem gerust contact op voor meer informatie.

Rouw en verlies begeleiding

Rouw en verlies is een thema waar ouders en kinderen vroeg of laat mee te maken krijgen in hun leven. Wanneer een kind een dierbare verliest of een scheiding meemaakt is dat een ingrijpende situatie. Wanneer je ziet als ouder dat het gedrag van het kind veranderd dan is hulp doormiddel van coaching helpend en helend. Jullie leren als gezin met deze nieuwe situatie om te gaan, inzicht krijgen in elkaars verdriet om zo vanuit vertrouwen en kracht verder te kunnen.

Na een proces van verlies en verdriet in mijn eigen leven ontstond een verlangen en een missie om in mijn praktijk begeleiding te kunnen bieden aan kinderen, jongvolwassenen en volwassenen. Door de verschillende cursussen gericht op rouw en verlies heb ik mij gespecialiseerd om met kinderen, jongvolwassenen en volwassenen in gesprek te gaan over ziekte, dood en verlies. Omdat iedere situatie anders is kijk ik wat er nodig is om zo een traject op maat te kunnen bieden.

Bij levend verlies gaat het om terugkerende gevoelens van verdriet en rouw bij ouders met een kind met een beperking of een chronische ziekte ook voor kinderen die te maken krijgen met een chronische ziekte van een ouder of een naderend overlijden kan coaching helpend en helend zijn hierbij zet ik Poptalk in. Dit is een methode waarmee ik de belevingswereld van kinderen goed in beeld krijg. Bij kinderen werk ik vooral met creatieve werkvormen om zo op een speelse manier makkelijker in gesprek te komen.

“Door te werken aan verdriet, geef je geluk weer een toekomst”