Kindercoaching

Een warm welkom!

Kindercoaching is een kortdurend, oplossingsgericht traject. In mijn coaching ga ik uit van talenten, kwaliteiten en innerlijke kracht van het kind! Kinderen staan nog heel dicht bij hun kern, maar kunnen door omstandigheden de balans kwijtraken. Slecht slapen, angstig zijn, boos, verdrietig een scheiding, overlijden er kunnen verschillende oorzaken zijn waarin een kind gedrag laat zien waar jullie je als ouders zorgen om maken en misschien kunnen linken aan omstandigheden of juist helemaal niet. Kinderen zijn onze spiegels, door bepaald gedrag willen ze ons iets vertellen, misschien is er voor jou als ouder nog wat op te ruimen. Er is een oud mooi gezegde “Als we de stenen op ons levenspad niet opruimen, struikelen onze kinderen er vroeg of laat over”. Achter elk gedrag ligt een gevoel en achter elk gevoel een behoefte, met die behoefte gaan we aan de slag. Misschien hebben jullie op een ander vlak hulp nodig binnen het gezin, neem gerust contact op en dan kijken we samen wat ik voor jullie kan betekenen.

In sommige gevallen zie ik alleen het kind en is er op een andere wijze contact met ouders. Samenwerking is heel belangrijk tijdens een traject ook wanneer ouders gescheiden zijn. We kiezen dan een samenwerking waar alle partijen zich fijn en veilig bij voelen. Gedurende een traject wordt steeds zichtbaarder waar naar gekeken mag worden en wat er nodig is voor verandering. Een regenboog staat voor verbinding en een nieuw begin, dit is wat er mag zijn aan het einde van een traject.

Jongvolwassenen

Ben jij een jongvolwassenen en loop je tegen bepaalde levensvragen aan, loop je vast op een bepaald vlak? wil je groei doormaken in jouw persoonlijke ontwikkeling? Regenboog coaching biedt coaching aan op het stukje bewustwording en groei die aansluit bij jouw levensvragen.

Jij staat al voor behoorlijke keuzes, keuzes die gaan over jouw toekomst! Je neemt hiermee eigenaarschap over je leven, jouw pad en dat kan heel spannend zijn.
De keuze voor een vervolgopleiding maken valt vaak niet mee. Door allerlei gedachtes kan het lastig zijn om tot de kern te komen. Een toekomstgesprek bij mij kan dan heel waardevol en verhelderend zijn! Jouw kernwaarden, talenten en kwaliteiten spelen hierbij een belangrijke rol!

Tijdens dit gesprek gaan we kijken waar jouw talenten en kwaliteiten zitten met behulp van de kaart en beeldend materiaal. We gaan letterlijk van bovenaf naar jouw situatie kijken. Daar zullen inzichten ontstaan, inzichten die jij kan gebruiken bij de opleiding van je dromen! Neem gerust contact op voor meer informatie.

Rouw en verlies begeleiding

Rouw en verlies is een thema waar veel ouders en kinderen mee te maken krijgen in hun leven. Wanneer een kind een dierbare verliest of een scheiding meemaakt en je ziet als ouder dat het gedrag van het kind veranderd dan is een traject bij Regenboog coaching helpend en helend. Dit gezamenlijk te doen zal jullie als gezin leren met deze nieuwe situatie om te gaan, inzichten geven in elkaars verdriet en proces om zo vanuit vertrouwen en kracht verder te kunnen.
Ik ben zelf kind van gescheiden ouders. De scheiding, het verdriet, geen contact meer met mijn vader hebben ervoor gezorgd dat er patronen zijn ontstaan die mij behoorlijk in de weg zaten. Door hiermee aan de slag te gaan, deze patronen te doorbreken, voelde ik mij bevrijd. Vanuit daar ontstond een verlangen. Mijn missie was dan ook een praktijk als kindercoach te starten waar ik kinderen/ jongvolwassenen begeleiding kan bieden op maat zodat zij op een krachtige manier door dit proces heen kunnen en er ook nog ruimte is voor een stukje groei, want hoe verdrietig sommige gebeurtenissen in ons leven ook zijn, er valt altijd iets uit te leren. En door te werken aan verdriet, geef je geluk weer een toekomst!

“If your dreams don’t scare you, they are to small”